ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΠΕΒ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 Νόμοι που αφορούν τα μέλη της ΠΕΚΧ - ΜΒ

Σύσταση επιστημονικών συμβουλίων

Σύμφωνα με σχετικό νόμο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε το 2005 (νόμος για την σύσταση των ΔΥΠΕ, άρθρο 9) στα επιστημονικά συμβούλια των νοσοκομείων προβλέπεται χωριστή θέση για τους επιστήμονες μη ιατρούς κατηγορίας ΠΕ. Η θέση αυτή καταλαμβάνεται από κλινικούς χημικούς, βιολόγους, χημικούς, βιοχημικούς, ακτινοφυσικούς, φαρμακοποιούς, διαιτολόγους, ψυχολόγους και κτηνιάτρους κατηγορίας Α.

Συνολικά τα επιστημονικά συμβούλια αποτελούνται από εννέα μέλη και η θητεία τους είναι τριετής. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων τους είναι η συγκρότηση των υπολοίπων επιστημονικών επιτροπών του νοσοκομείου, η οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου καθώς και η ενασχόληση με θέματα ηθικής και δεοντολογίας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο τον νόμο.


 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη προσπαθώντας να υποβοηθήσει το σωστό επιστημονικό ατολισμό και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων άριστων νέων φοιτητών και επιστημόνων, αποφάσισε να διοργανώσει για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα τετραήμερο επιμορφωτικό Σεμινάριο σε θέματα Βιολογίας και Ιατρικής, που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ακούσουν, να διδαχθούν και να επικοινωνήσουν με εξέχουσες επιστημονικές προσωπικότητες.   


ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ


"Η ανάγκη εξορθολογισμού των δημόσιων δαπανών και εξοικονόμησης πόρων" 

"Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων"

"Αξιοποίηση του Επιστημονικού μας Δυναμικού"

Αυτά είναι μερικά από τα κεντρικά μηνύματα (η συνθήματα) ΌΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων στις μέρες μας. Ωστόσο ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ? Ειδικά η "κοινότητα" των βιοεπιστημόνων γνωρίζει πως ΟΧΙ! Ποιος είναι ο ρόλ..ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου: Η Βιολογία στην Εκπαίδευση, ανακοινώνει το πρόγραμμα του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στις 6, 7, 8, Απριλίου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να αποστέλλουν σχετικό μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις για την αρτιότερη διοργάνωση του συνεδρίου.


8o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝΠαρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το Δελτίο Εγγραφής με πεζοκεφαλαίους χαρακτήρες και αποστείλετέ το με φαξ ή e-mail στα παρακάτω: Τηλ. Επικοινωνίας: Τηλ.: 2610969875 Φαξ: 2610969875
 
 
   
ΠΕΚΧ-MB - Αλωπεκής 47, 1ος όροφος, Αθήνα, 10676, Τηλ: 210 36 45 751, Fax: 210 36 45 392, Email: info@pekx-mb.gr